In samenwerking met Pie in the Sky heb ik een periode in Zuid Afrika mogen verblijven om met hen aan een serie projecten te werken. Zij hadden ondersteuning nodig met het maken met videografie projecten, fotografie in de studio en enkele grafisch ontwerp projecten voor henzelf en hun partners. Pie in the Sky adverteert zichzelf als one-stop media shop wat betekent dat je voor al je mediawensen bij hen terecht kan. Ze doen alles van bruiloften tot reclame-uitingen voor lokale bedrijven, promofilmpjes voor sportverenigingen tot, zoals eerder benoemd, studiofotografie voor bijvoorbeeld baby-shoots of partner-shoots. Hieronder enkele favoriete projecten van mijn samenwerking met Pie in the Sky.

Deze bruiloft is één van de eerste projecten van Pie in the Sky waar ik bij betrokken was en ik moet zeggen… wàt een mooie plek om te trouwen! Op veel plekken in Kaapstad heb je waanzinnige trouwplekken, omringd door prachtige natuur wat zich mooi als achtergrond laat gebruiken voor een trouwfilm. Ik heb dit zowel mogen filmen als nabewerken en het koppel, Willem en Marine, was uitzinnig blij na het zien van deze video.

Wat mij onder andere aantrok aan Pie in the Sky was dat ze zich ook veel inzetten voor de lokale gemeenschap, zo ook voor Blikkiesdorp. Voor een campagne om geld op te halen voor dit kleine dorpje mocht ik hierheen om foto’s te maken die we vervolgens konden gebruiken voor promomateriaal. Blikkiesdorp is, zoals de naam al een beetje suggereert, een dorp wat volledig bestaat uit tin, uit blik. Hierin leven naar schatting meer dan 25000 mensen in minder dan 2000 woningen.

Wat ontzettend leuk was aan werken bij Pie in the Sky, was de mate van vrijheid die we kregen om nieuwe projecten op te zetten; als het maar hielp om de naamsbekendheid te vergroten. Toen moederdag naderde, bedacht ik met een aantal medewerkers om de stad in te gaan en mensen te ondervragen wat hun moeder voor hen betekent en wat ze voor haar gaan doen. Ik heb dit gefilmd en nabewerkt, inclusief de kleine animaties.

Bovenstaande banner heb ik gemaakt voor Greyway, een waterbesparingssysteem wat regenwater opvangt om dit vervolgens weer te kunnen gebruiken. Dit was extra relevant in de zomer van 2017 omdat ze een enorm watertekort hadden. Ik heb de foto’s gemaakt in de fotostudio van Pie in the Sky en de banner in elkaar gezet.

Bovenstaand stel, Rameez en Toni, kwam naar de fotostudio van Pie in the Sky voor een partner-shoot; althans, dit is wat Rameez dacht. In werkelijkheid had Toni ons ingeschakeld om zijn vriendin te verrassen met een aanzoek tijdens de shoot. Op een goed moment dat ze niet keek, ging hij op de knieën en stelde haar de vraag. Of ze ja heeft gezegd wordt duidelijk in de video! Ik heb dit mogen opzetten, filmen en nabewerken.

© 2022 Mr. Créateur. All right reserved.