Met Nachtcollege is het allemaal begonnen voor mij. Na een afgeronde studie audiovisuele vormgeving wist ik nog steeds niet goed in welke richting ik op wilde professioneel gezien en werkte ik nog steeds in een nachtclub. Een collega van mij had plannen een evenement te beginnen en had een Facebook-event online gezet met daarin een vormgeving die ik persoonlijk niet mooi vond. Ik zei hem een betere te kunnen maken en hij gaf me daarin de vrije hand. Wat ik vervolgens aanleverde vonden hij en zijn compagnons zo mooi dat ik een jaar lang voor hen heb gewerkt en heb mogen zien hoe het is uitgegroeid tot een nationaal fenomeen en een begrip binnen de elektronische muziek-scene.

Met deze Facebook-banner is het begonnen. Deze stijl leunde sterk op het concept wat gebouwd was rondom studenten en muziek, in Utrecht; dat is goed te zien aan de gebruikte iconen.

Na Utrecht, werd het voor Nachtcollege tijd om ook Amsterdam en Groningen te veroveren. Bovenstaande poster was voor één van de eerste edities in Amsterdam, in de WesterUnie. Na enkele stijlen geprobeerd te hebben, zijn we geëindigd op een space-thema. De reden voor de keuze laat ik open voor vrije interpretatie.

Om de algehele naamsbekendheid en de aandacht voor de uitbreiding naar meer steden te vergroten, is het hele Nachtcollege-team inclusief de promoters door het land gereisd om te flyeren en posters op te hangen. Iedereen had GoPro’s en telefoons mee om het vast te leggen en dit heb ik uiteindelijk gemonteerd tot een filmpje wat ingezet werd als promo voor hun social media-kanalen.

© 2022 Mr. Créateur. All right reserved.